HISTORICKÉ VÍŤAZSTVO DELFÍNOV V ČESKEJ KORFBALOVEJ EXTRALIGE

28.11.2012 22:45

V sobotu 24.11.2012 vyrazila výprava prievidzských „delfínov“ do českého Prostějova, aby odohrala ďalšie zápasy korfbalovej extraligy ako aj ligy rezerv. Z Prievidze sme vyštartovali o 10:00 hod. Mnohí z hráčov mali za sebou „dlhú“ noc, keď v piatok absolvovali „stužkové slávnosti“. Sami sme boli zvedaví, čo urobí spánkový deficit s hráčmi.

Samozrejme mal každý z nominovaných hráčov v hlave iba jeden cieľ – konečne vybojovať v českej lige prvé body! Tomuto cieľu sme v rámci možností podriadili aj prípravu. Nakoľko už pred štartom súťaže nám bolo jasné, že práve Prostějov je súper, ktorého môžeme reálne poraziť, nešli sme do Čiech vôbec v porazeneckej nálade.

Cesta prebehla v poriadku a o 12:45 sme dorazili do cieľa našej cesty. Pretože sa prvý zápas hral až o 14:30, rozhodli sme sa trošku poprechádzať po centre Prostějova. Privítalo nás chladné počasie, ale vedeli sme, že na ihrisku nám bude horúco...

Na zápas rezerv boli nominovaní títo hráči: Gajdošík Maroš, Bogdan Pavol, Fábik Peter, Kočner Tomáš, Záňová Monika, Lihotská Romana, Bušíková Zuzana a debutantka v našom drese Alenka Kováčiková.

Od úvodu to bol maximálne vyrovnaný zápas. Celkom sa nám darila streľba zo stredných aj dlhých vzdialeností. V polovici polčasu sme viedli 5:3, ale vedenie sme neudržali a polčas skončil 9:10. V druhom polčase na ihrisko prišli Gogová Staňa namiesto Bušíkovej Zuzany a Sviteková Michaela namiesto Záňovej Moniky. Až do 55 minúty sme sa držali súpera – stav 17:18. Nakoniec sme nezareagovali na posledné 3 koše domácich a prehrali sme 17:21. Bol to náš najtesnejší zápas ako v lige rezerv, tak aj celkovo. Hráči podali dobré výkony, čo bolo dobrým prísľubom pred extraligovým zápasom.

SK RG PROSTĚJOV – SKK DOLPHINS Prievidza     21 - 17 (10 - 9)                                   

Koše SKK PD:            Bušíková Z. 4, Fábik 4, Kočner 3, Bogdan 2, Záňová 2, Gajdošík 2

Po zhruba 30 minútovej prestávke bolo všetko nachystané na zápas extraligy. Delfíni boli sklamaní, lebo cieľ, získať prvé body sa im v zápase rezerv nepodarilo. O to viacej túžili po tom, aby bola cesta domov veselá.

Do zápasu sme vstupovali s čerstvými hráčmi na chlapčenskej strane. Kapitánom bol Peter Bušík, pre ktorého to bol posledný zápas v našom drese v tejto ligovej sezóne,  pretože odchádza na hosťovanie do KK BRNO. Ďalej do zápasu nastupovali Matej Mendel, Igor Polerecký a Juraj Goga. Z dievčat zahajovali zápas Staňa, Monika, Zuzka a Miška.

Úvod zápasu nám vyšiel a v 8 minúte sme viedli 3:1. Presnými strelami otvorili účet 2 krát Staňa Gogová a Peter Bušík. Naša taktika v tomto zápase bola ubrániť 2 najnebezpečnejšie hráčky Prostějova – skúsenú Anetu Lešanskú a reprezentantku Lenku Nasadilovú. Obrana fungovala výborne a na naše prekvapenie nám začali väčšie problémy robiť chlapci. Ich zásluhou Prostějov otočil na 4:3 v 14 min. Od tejto chvíle sa začalo skóre prelievať na obe strany. V 25 min sme viedli 10:8, ale v priebehu 4 minút sme obdržali 3 koše a zase viedli domáci 11:10. Do šatní sme predsa odchádzali s vedením 12:11, keď sa po dvojtaktoch presadili Matej Mendel a Monika Záňová.

Do druhého polčasu sme nastupovali s vedomím, že nás už iba 30 minút delí od nášho predzápasového cieľa. Toto nám začalo zväzovať ruky, ale našťastie sme vynikajúco bránili. Streleckú smolu ako prví prelomili domáci a vyrovnali na 12:12 až po 11 minútach 2.polčasu. O necelé 2 minúty sa znovu presadil Matej Mendel a viedli sme 13:12. Za stavu 13:13 sme urobili jedinú zmenu v zápase, keď Juraja Gogu nahradil oddýchnutý Tomáš Kočner. Od tohto striedania sme si sľubovali, že svojou rýchlosťou narobí Tomáš unavenému súperovi problémy. Toto sa aj podarilo a po košoch Petra Bušíka a práve Tomáša Kočnera sme v 50 min viedli 15:13. Sily už pomaly dochádzali aj nám, tak sme tempo zápasu trochu spomalili time-outom. Po návrate na palubovku sa nám podarilo dvakrát skórovať a v 53 min to už bolo 17:13. Posledných 7 minút sme si ustrážili a na každý koš súpera sme odpovedali aj my, takže po 60 minútach svietilo na tabuli 20:17 pre SKK DOLPHINS a naša radosť z víťazstva mohla prepuknúť naplno!!!

SK RG PROSTĚJOV – SKK DOLPHINS Prievidza     17 - 20 (11 - 12)                                 

Koše SKK PD:            Bušík 6, Goga (Kočner 1), Bušíková Z. 1, Záňová 2, Mendel 5, Polerecký 1, Gogová 4, Sviteková

Ako tréner musím vyjadriť spokojnosť s prístupom všetkých hráčov. Som rád, že pochopili svoje úlohy a aj tí, čo sa nedostali na ihrisko, príkladne počas celého zápasu povzbudzovali. Splnili sme svoj základný cieľ – aspoň jeden zápas v Prostějove vyhrať. Táto výhra nás určite povzbudí a pokúsime sa zopár bodov do konca ligy ešte pridať. Cesta domov bola veselá, aj keď únava zohrala svoje. Šoféri nás bezpečne dopravili do Prievidze, za čo im veľmi pekne ďakujem!

TABUĽKA po 4.kole

Por.

Družstvo

Z

V

R

P

Skóre

Body

1.

KK BRNO

4

4

0

0

86:50

12

2.

KCC Sokol Č.BUDĚJOVICE

4

2

0

2

77:63

6

3.

VKC KOLÍN

4

2

0

2

67:61

6

4.

TJ ZNOJMO MS YMCA

4

2

0

2

62:63

6

5.

SK RG PROSTĚJOV

4

1

0

3

62:87

3

6.

SKK DOLPHINS PRIEVIDZA

4

1

0

3

46:76

3

 

Do konca prvej polovice extraligy ostáva odohrať 1 kolo. V nedeľu 9.12. sa stretneme doma v NIKÉ Aréne o 16:00 s lídrom tabuľky KK BRNO. V tomto zápase môžeme iba prekvapiť. Výhra nám dodala viacej sebavedomia a určite zabojujeme a pokúsime sa prekvapiť. Týmto pozývame všetkých známych, kamarátov a aj tých, čo by chceli zistiť ako sa ten korfbal vlastne hrá, nech prídu a povzbudia „delfínčatá“!!!

—————

Späť