Mayor Cup 2011 víťazstvá idú do Čiech

09.10.2011 19:33

MAYOR CUP 2011 - išlo už o v poradí 10.ročník medzinárodného korfbalového turnaja. Za 10 rokov sa odohralo množstvo zápasov ako v seniorskej tak aj v juniorskej a žiackej kategórii. Tento rok sa turnaj konal v kategórii do 19 rokov a v kategórii seniorov. Každoročne sa ho zúčastňujú družstvá z Čiech, Maďarska, Poľska a Slovenska.
Tohtoročného turnaja sa zúčastnilo rekordný počet družstiev (8 seniorských a 6 juniorských) a to napriek tomu, že prvýkrát v histórii neprišlo ani jedno družstvo z Poľska. Tento ročník nebol rekordný len účasťou, ale aj kvalitou.
Znova sa potvrdilo, že ide o veľmi obľúbenú akciu, kde si jednotlivé družstvá zmerajú sily pred novým ročníkom domácich alebo medzinárodných korfbalových súťaží.
 
Juniorské družstvo obsadilo na turnaji veľmi pekné 2.miesto, keď prehralo jeden zápas so Znojmom vo finále, ktoré v základnej skupine porazilo.
Seniorské družstvo SKK Prievidza sa pripravuje na 1.kolo Európskeho pohára majstrov, ktoré sa uskutoční už budúci víkend 23.-25.9.2011 v prievidzskej CITY ARÉNE. Boli to prvé vážne zápasy po dlhšom období. Naši hráči v základnej skupine zvíťazili nad oboma maďarskými družstvami a podľa očakávania podľahli majstrovi Česka VKC Kolín, ktorý bol nad ich sily. V zápase o 3.miesto podľahli družstvu SKK LEGENDS Prievidza, ktoré sa skladalo z bývalých hráčov seniorského družstva. V tomto zápase sa prejavili skúsenosti najmä ženskej časti týmu, ktorý v histórii prievidzského korfbalu dosiahol najvýraznejší úspech - vo finále EPM v roku 2003 získali 4.miesto.

Gratulujeme víťazom, ďakujeme všetkým účastníkom a organizátorom, tešíme sa na ďalší ročník o rok!

Mayor cup 2011 výsledky.xls (32 kB)

—————

Späť