Na slovíčko pán prezident

21.09.2013 15:07

 

O predsezónnych prípravách a blížiacom sa Mayor Cupe sme sa porozprávali s Martinom Sonogom, prezidentom SKK Dolphins. 

Martin, blíži sa nová sezóna k nej už tradične patrí obľubený predsezónny turnaj, Mayor Cup (MC). V akom štádiu je jeho príprava?

Pripravy na turnaj sú v plnom prúde, zatiaľ sa nevyskytli žiadne organizačné potiaže. Do turnaja máme stále ešte týždeň, takže ak dotiahneme ešte niekoľko drobností, myslím, že by sme to mali bez problémov zvládnuť.

Po veľmi dobre obsadenom minuloročnom turnaji a triumfe nášho družstva, má náš Delfín vysoké ambície aj tento rok? Na aké tímy sa môžu priaznivci tešiť?

Samozrejme naše ambície nemôžu byť nízke, sme obhajcovia titulu a navyše historicky najúspešnejším tímom v histórii MC a hráme pred vlastným publikom. Cesta za obhajobou bude tento rok však mimoriadne náročna, nakoľko do seniorskej kategórie sa prihlásilo neuveriteľných 14 družstiev z popredných stredo-európskych ligových súťaží, a ja si dovolím povedať, že tohto ročný MC môžme smelo označiť za obrazne povedaný vyšegrádsky Europa cup.

Tak to je konkurencia naozaj silná. Je možné predpokladať, že sa tento ročník môže zaradiť medzi tie najkvalitnejšie v histórii?

Ako organizátori sa každoročne snažíme priviesť do Prievidze atraktívne tímy, aby tento turnaj splnil svoju úlohu, ako posledného prípravného podujatia pred ostrým štartom ligových súťaží. Mať však moznosť odohrať stretnutia proti takmer všetkým medailistom z českej , poľskej, maďarskej a v neposlednom rade aj z novovzniknutej slovenskej je mimoriadne ťažká uloha. Preto ako som už naznačil organizačný výbor považuje tento ročník za najkvalitnejšie obsadený vôbec.

Čím sa chystáte priaznivcov a účastníkov tento rok prekvapiť?

Pre účastníkov máme pripravených niekoľko prekvapeni, ktoré budú súčasťou Gala Party, avšak nerád by som ich odhaľoval v tomto rannom štádiu.

Ako vidíš šance nášho družstva? Tvoj typ na umiestnenie?

Pochopiteľne ciele máme vysoké, avšak aj vzhľadom na štádium predsezónnej prípravy a na konkurenciu, mýslim, že medailové umiestnenie by bolo uspokojivé.

 

Mayor Cup 2013, rozpis zápasov:

 

—————

Späť