Odvetná časť odštartovaná

05.02.2013 21:48

Odvetné zápasy v českej extralige sú v plnom prúde. V šiestom kole naši korfbalisti vycestovali k vicemajstrovi do Kolína. Domáci tím vo výbornej streleckej forme a aj napriek nesmiernej snahe nášho družstva nedopustil žiadne prekvapenie a pohodlne vyhral. 

6.kolo

VKC Kolín - SKK DOLPHINS Prievidza 32 : 14  (16 : 7)

 

 V 7 kole korfbalovej Extraligy  privítali prievidzskí Dolphins na svojej domácej pode v Nike Aréne velmi silny tím z CB, ktorý na nedávnom ECupu obsadil velmi úspešné 4 miesto.
Úvod tohto očakaváneho stretnutia  akoby túto skutočnosť však ani neodzrkadloval pretože domáci tím začal s obrovským zanietením a vôľou po dosiahnutí prvého vítazstva na svojej palubovke. Po ďalekonosnej strele kapitána Mendela sa Prievidza dostala do vedenia 3:2  a o niekoľko minút neskôr celkovo najlepšia hráčka družstva Staňa Gogova upravovala na 4:3 v prospech Delfínov.
Hostia z Budejovic však potvrdili, že náročné súboje z európskych sútaží družstvo zocelili nielen po psychickej, ale aj taktickej stránke. Takmer z nasledujúcej akcie Vlasto Krejčí vyrovnal na 4:4 z penalty a o 5 minut neskôr Pešák dostal Sokol opať do vedenia 4 :5, ktoré Prievidžania doháňali prakticky po celý zvyšok stretnutia. Aj napriek nepriaznivemu skóre domáci neskladali zbrane, vypracovali si niekoľko vynikajúcich streleckých pozícii v bezprostrednej blízkosti koša, no vďaka nevydarenému zakončeniu a na druhej strane pomerne dobrej streleckej úspešnosti súpera, išli družstvá do kabín za skóre 6 :10.
Druhý polčas akoby kopiroval ten prvý. Prievidžania do neho vkročili veľmi bojovne, ked Záňova po dvoch krásnych akciách znížila na rozdiel dvoch golov- 8:10.
K definitívnemu rozuzleniu stretnutia doslo v krátkom  8-minutovom úseku medzi 33 až 41 minútou. Prievidžania túto pasáž prehrali 1:5 a hostia najmä vďaka 4 gólom Iva Kracíka odskočili z 9:11 na 10:16. S pribúdajúcimi minútami a ubúdajúcimi silami bolo čoraz evidentnejšie, že domáci tím už nedokáže odvrátit blížiacu sa prehru. Družstvo z Budejovíc záver stretnutia ustrážilo a aj napriek velkej snahe Delfinov nepovolilo žiadnu drámu.
 
SKK Dolphins Prievidza- KK Sokol České Budejovice  14 : 23  (6: 10)
 
Strelci:
Krejčí 7, Kracík 6,Pešák 4   -  Gogová 5, Mendel 3, Záňová 2
 

 

—————

Späť