V semifinále korfbalisti nepredali svoju kožu lacno

21.05.2016 22:56

V nedeľu 8.mája cestovali prievidzskí korfbalisti do Budapšeti, kde mali na programe dva semifinálové zápasy prvej ligy. Súperom im bol víťaz základnej časti, družstvo SZAC Elektron, ktorý bolo jasným favoritom. Delfíni však nešli do Maďarska s porazeneckou náladou a chceli svojho súpera čo najviac potrápiť.

Do prvého zápasu sme vstúpili lepšie, keď Robo hneď v prvej minúte svojou prvou strelou otvoril skóre. Do stavu 2:2 bola hra vyrovnaná, nasledovala však naša vydarená pasáž prvého polčasu, keď na prievidzské 2 koše za sebou dokázali Maďari vždy odpovedať len jedným košom. To v 17.minúte domáceho trénera prinútilo zobrať si time-out za stavu 3:6 pre nás. Našu prevahu sa mu nepodarilo zastaviť, keď v 25.minúte zvyšoval Frázo penaltou už na 8:4. V poslednej 5-minútovke sa však mladým Maďarom podarilo dať 3 koše po sebe a dotiahli sa na polčasový stav 8:7 pre nás. Na začiatku druhého polčasu obidve družstvá dokázali skórovať, keď sa za nás presadila Lujza z dvojtaktu. Následne za stavu 9:9 prišla na ihrisko Monika, ktorá sa po zranení lýtkového svalu vracia na palubovky a po krátkom čase sa jej podarilo vyrovnať na 10:10. Potom však prišlo naše trápenie v útoku, šance sme si vytvárali, ale lopte sa už akosi nechcelo spadnúť do koša. Vývoj zápasu sa nepodarilo zastaviť ani dvoma time-outami, a ani taktickými striedaniami. Na druhej strane sa mladým Maďarom darilo viac, keď túto 15-minútovku vyhrali 6:1. V závere zápasu sa ešte Evine podarilo 2 košmi dotiahnuť na rozdiel troch košov. Konečný výsledok 13:16 v náš neprospech nám ale ešte dával šancu zabojovať o postup v druhom zápase.

SZAC Elektron – Slovakia Selection                       16:13 ( polčas 7:8 )

Strelci: Evina 4 koše, Butcho 2, Frázo 2, Lujza 2, Maťo Hlaváč 1, Monika 1, Slávo 1, Katka, Romča.

V druhom zápase sme nastúpil v pozmenenej zostave, keď jedna štvorka s vysokými chalanmi mala pracovať pre ženské strelkyne a druhá štvorka s vysokou Katkou mala hrať na našich rýchlych chalanov. Zo začiatku tento plán fungoval výborne, keď sme sa dostali do vedenia 3:1 aj 4:2. Potom však v priebehu 3 minút dali domáci 3 koše a otočili na 4:5. Prievidžanov to však nezaskočilo, takisto odpovedali tromi košmi za sebou, keď dva z nich dal Frázo. Udržiavali sme si 2-košový náskok až do stavu 9:7, keď Lujza premenila ďalší dvojtakt. Na to zareagoval maďarský tréner time-outom, ktorý domácemu družstvu výrazne pomohol a nám naopak uškodil. V posledných 10 minútach sme už neskórovali, ale domáci dali 4 koše, čím otočili na polčasových 11:9 pre SZAC. Na začiatku druhého polčasu však opäť prišiel na nás útlm, nedokázali sme premeniť ani tie najväčšie šance v blízkosti koša. Maďarské družstvo však postupne pridávalo jeden kôš za druhým a na Slovákoch už bolo vidieť únavu. Maďarskú sériu košov nezastavil ani náš time-out. Streleckú smolu prelomil až v 43.minúte Maťo Hlaváč, čím prerušil naše čakanie na kôš po dlhých 22 minútach. To už ale domáci viedli rozdielom 10 košov a o postupujúcom do finále bolo viac-menej rozhodnuté. Záver zápasu sa už len dohrával, ale podarilo sa nám udržať tempo s mladými Maďarmi, aby rozdiel v skóre ďalej nenarastal. O to sa najviac pričinil Slávo svojimi dvomi košmi, keď už bez psychického tlaku dokázal premeniť svoje strely.

Slovakia Selection – SZAC Elektron                       15:26 ( polčas 9:11 )

Strelci: Frázo 4 koše, Butcho 3, Evina 2, Maťo Hlaváč 2, Slávo 2, Katka 1, Lujza 1, Monika, Robo, Romča.

Na záver patrí všetkým hráčom poďakovanie, že v semifinále nepredali svoju kožu lacno a počas zápasov bojovali o čo najlepší výsledok. Myslím, že sme ukázali, že dokážeme byť vyrovnaným súperom aj tým najlepším maďarským družstvám. Našim problémom však zostávajú herné výpadky v priebehu zápasov, ktorým sme sa nevyhli ani v semifinále. Dokážeme si vytvoriť veľké množstvo šancí a striel, ktoré však nevieme premeniť. Preto dúfam, že nedávne sústredenie reprezentácie nám pomôže zvýšiť našu streleckú efektivitu. Pokiaľ sa nám bude strelecky dariť a nepríde na nás herný útlm, tak máme reálnu šancu vybojovať bronzové medaile v zápa

se o 3.miesto. Držte nám palce aj naďalej.

—————

Späť