Delfíni potvrdili domácu neporaziteľnosť a obhájili slovenský titul

24.06.2015 21:00

    Po presvedčivom víťazstve vo finále maďarskej ligy prišlo na rad aj finále slovenské. Prievidžania samozrejme nemohli po návrate z Budapešti vynechať majstrovské oslavy, našťastie sa však zápas o slovenského majstra uskutočnil v domácej hale a v popoludňajších hodinách.

Naši korfbalisti nastúpili s cieľom nepodceniť súpera z Nitry a podobne ako predchádzajúci deň chceli rozhodnúť o víťazovi už v prvom polčase. Nástup do zápasu sa domácim podaril, keď sa dostali do vedenia 2:0 a 3:1. Následne však prišla kríza, ktorá sa prejavila hlavne v útočnej hre a Nitrania otočili stav na 3:4. Prejavil sa celosezónny problém našich hráčov s prvými polčasmi. Paradoxne však prišiel na domácej palubovke, keď Prievidžania nemuseli nikam cestovať a hrali v hale, kde aj trénujú. Na druhej strane obrana fungovala tradične spoľahlivo, keď sa Nitra nedostávala do vyložených príležitostí. Celkovo bol prvý polčas o veľkej bojovnosti od oboch tímov. V prievidzskom drese išla príkladom kapitánka Lujza, ktorá dokázala skórovať dôležité koše. V posledných sekundách pred polčasovou prestávkou išla Prievidza do 1-bodového vedenia, keď Butcho premenil otvorenú strelu.

Druhý polčas pokračoval tam, kde prvý skončil. Oba kluby sa preťahovali o každý kôš a vedenie Prievidžanov bolo maximálne o 2 koše. Na prievidzskej strane vynikal svojou bojovnosťou Frázo, ktorý v obrane získal veľa lôpt a v útoku dokázal vytvárať šance pre seba aj svojich spoluhráčov. V tomto zápase sa ukázala vyrovnanosť prievidzského tímu. O deň skôr v maďarskom finále sa darilo chlapcom, ktorí strelili 17 z 22 košov Prievidze. V zápase proti Nitre to naopak strelecky potiahli hlavne dievčatá, Lujza dala takmer tretinu všetkých prievidzských košov a Monika skórovala 4-krát napriek zraneniu achilovky, kvôli ktorému v Maďarsku nemohla nastúpiť v základnej zostave. V Prievidzi sa Nitra držala na dostrel do 45.minúty a stavu 13:11. V záverečnej 15-minútovke už skórovali len domáci korfbalisti, keď sa konečne podarilo skórovať aj MatoSinhosovi a Slávovi, ktorí deň predtým v Budapešti strelecky excelovali. V jednoznačnom závere sa na ihrisko dostali aj ostatní hráči z lavičky a Prievidza tak potvrdila svoju slovenskú neporaziteľnosť. Zároveň si víťazstvom zaručila účasť na 1.kole pohára majstrov Europa Cup, ktorý sa nasledujúcu sezónu uskutoční v Prievidžanom známej Budapešti.

SKK DOLPHINS Prievidza – KK SPU Nitra 19:11 (7:6)

Zostava Prievidze: Mojžišová 6 košov, Záňová 4, Bušík, Fábik, Záň po 2, Majorský, Bušíková, Sviteková po 1, Lihotská, Menčíková, Hlaváč, Mojžiš.

—————

Späť