Dolphins sú po heroickom výkone krôčik od vysnívaného finále.

18.05.2015 22:34

 

Najúspešnejší korfbalový klub na Slovensku- SKK Dolphins je po neuveriteľnom priebehu prvého semifinálového zápolenia s KK Kokvology len krôčik od postupu do finále druhej ligy a teda aj automatického postupu do najvyššej súťaže, pričom ku splneniu predsezónneho cieľa im vzhľadom na postupový kľúč stačí v odvete aj remíza. Pohľad na jeden z vrcholov prebiehajúcej sezóny znovu prináša prezident klubu Martin Sonoga

 

SKK Dolphins PRIEVIDZA- BK Kokvology BUDAPEŠŤ   18-17 / 8-11/

 

Vstup do tohto dôležitého stretnutia , podobne ako v predošlých zápoleniach, vyšiel lepšie zverencom trénera Kacsu, keď mladíci z Budapešti viedli najprv 5-3 a neskôr 7-4.  Ako mimoriadne dôležitým aspektom stretnutia sa ukázalo, že náš tím v týchto zložitých momentoch nepodľahol ťarche okamihu ani nepriaznivo sa vyvíjajúcemu skóre a dokázal počas celého prvého polčasu držať s domácim družstvom kontakt, keďže bodový rozdiel sa ani raz neprehupol cez hranicu troch košov. Postupom minút sa do výbornej streleckej fazóny dostával Martin Záń, ktorý spolu so sestrou Monikou skórovali 6 z 8 bodov Dolphins v prvom polčase.

Druhá hracia perióda priniesla neuveriteľnú korfbalovú drámu. Neúprosnou obranou Dolphins v priebehu niekoľkých minút eliminovali polčasový deficit, keď Peter Fábik, aj napriek taktickým šachom trénera Kokvolgy s time-outom pred realizáciou penalty, chladnokrvne vyrovnal na 12-12, a kompletný obrat dovŕšil tréner Mendel, ktorý dostal tím z Prievidze po prvý krát do vedenia v pomere 13-12.

Kokvology však, ako sa na dlho vedúci tím regulárnej sezóny patrí, odmietlo zložiť zbrane a tromi rýchlymi košmi strelecky disponovaných mladíkov sa znovu chopilo vedenia v stretnutí.

Za nepriaznivého stavu 13-15 Matej Mendel nepremenil penaltu a niekoľko minút pred koncom to s Dolphins nevyzeralo ružovo.

Ako už však viackrát v tejto sezóne naši zverenci siahli na absolútne dno svojich fyzických síl, tréner Mendel prakticky okamžite napravil zahodenú penaltu a 5 minút pred koncom Majorský vyrovnal na 15-15.

O niekoľko sekúnd neskôr nervy zo železa potvrdil znovu Fábik ďalším košom z penalty a za stavu 16-15 začalo víťazstvo Dolphins nadobúdať reálne kontúry.

Hoci dramatický záver stretnutia sa niesol hlavne v znamení streleckých pretekov medzi mužskými zložkami, o osude zápasu  59 sekúnd pred koncom za stavu 17-17  rozhodla ďalekonosná strela kapitánky Mojžišovej, ktorá svojim druhým košom rozpútala úprimnú lavínu radosti na strane úradujúcich majstrov Slovenska.

 

Strelci:  Záň 5,  Záňová 4, Fábik 3, Majorský 2, Mojžíšová 2, Mendel 2,/ Bušíková, Lihotská/

 

Hodnotenie prezidenta Martina Sonogu:

V prvom rade by som chcel všetkým členom tejto oklieštenej delfínskej ekipy vyjadriť obrovskú vďaku za predvedený výkon, ktorým sme znova ukázali, že Dolphins sa nedá zlomiť ani tými najnepriaznivejšími okolnosťami, či už na ihrisku, alebo mimo neho.

Načasovanie prvého vzájomného semifinále proti tímu Kokvolgy, ktoré sme v priebehu ligy nedokázali poraziť bolo pre naše družstvo veľmi nešťastné. Už počas týždňa sa mi z akademických dôvodov ospravedlnilo niekoľko hráčov, dva dni pred odchodom postihla vírusová angína Zuzanu Bušíkovú a Michaelu Svitekovú, no a aby toho nebolo málo Peter Fábik cestoval na stretnutie s teplotou a Slavo Majorský s nedoliečeným zranením členku. Z týchto dôvodov teda celé stretnutie muselo odohrať 8 hráčov základnej zostavy, čo je pri pohľade na vekový priemer nášho súpera famózny počin.

Charakter a túžbu, ktorú naši zverenci predviedli potvrdzuje, že SKK Dolphins sú viac ako iba korfbalový tím, sme v podstate takou súdržnou rodinou, ktorá sa v čase núdze dokázala neuveriteľne zomknúť a odohrať v najkritickejšom čase svoj najlepší zápas sezóny.

Pochopiteľne musíme si uvedomiť, že máme za sebou len prvé z dvojice stretnutí, som však presvedčený, že ak pôjdeme aj do odvety s rovnakou pokorou, ale zároveň motiváciou a odhodlaním postup do finále by nám nemal uniknúť

—————

Späť