Dolphins vykročili na korfbalový trón v Maďarsku

08.06.2015 22:18

Prievidzskí korfbalisti dotiahli svoju misiu v 2. Maďarskej lige do úspešného konca, keď po dramatickom postupe do finále v samotnom záverečnom zápase jednoznačne zdolali SZAC Budapešť 22-10 a k postupu do najvyššej súťaže pridali aj vytúženú trofej.

Pohľad na finálové prináša prezident klubu Martin Sonoga.

 

SKK Dolphins PRIEVIDZA- SZAC BUDAPEŠŤ   22-10  / 8-4 /

Dolphins sa konečne podarilo splniť to o čom hovorili v posledných mesiacoch- zachytiť úvod stretnutia. Ten im vyšiel ako z veľkej knihy, keď v 11.minúte svietil na ukazovateli stav 5-1 v prospech zverencov trénera Mendela. Výbornú streleckú fazónu predviedla súrodenecká dvojica Bušíkových a zmienku stojí aj úspešnosť snipera Martina Záňa, ktorý z prvých 6 košov Prievidze zaznamenal tri, pričom nepremenil len jeden zo svojich pokusov.

Za stavu 5-1 SZAC nepremenil penaltový hod, na druhej strane úspešnou realizáciou tejto štandardnej situácie uzatvoril skóre prvého polčasu na 8-4 Peter Fábik a Dolphins boli už len 30 minút od veľkého úspechu.

Pokiaľ naši súperi dúfali v obrat v druhom polčase, ich sny začal hneď v úvode druhej periódy nabúravať Róbert Mojžiš, keď skóroval dve neuveriteľné strely z obrovskej vzdialenosti, zvýšil na 10-4 a SZAC boli zrelí na uterák.

Aj napriek využitiu oboch oddychových časov tréner súpera jednoducho nedokázal zastaviť pekelnú lavínu košov, ktorú ambiciózni delfini túžiaci po titule spustili v zostávajúcich minútach.

Záver stretnutia sa zmenil prakticky na prievidzskú exhibíciu, tréner Mendel zapojil do stretnutia všetkých hráčov a za potlesku vypredanej telocvične doviedli zápas do víťazného konca.

Strelci-

Záň, Bušík, Majorský po 4, Fábik, Bušíková Z po 3, Záňová, Mojžiš po 2 ( Mojžišová, Menčíková, Bušíkova E, Hlaváč)

Hodnotenie prezidenta Martina Sonogu

Ja som mimoriadne spokojný, že toto družstvo sa neuspokojilo po splnení cieľa, ktorým bol postup do najvyššej súťaže a som presvedčený, že vo finále sme jednoznačne ukázali, že sme na ihrisku boli omnoho lepším tímom.

Ako tradične nás podržala vynikajúca obrana, na rozdiel od mnohých zápasov sme tentokrát my diktovali vývoj skóre a zápas sme mali pevne v rukách od prvej do poslednej minúty.

Trošku ma mrzí, že stretnutie, ktoré sa konalo pred peknou diváckou kulisou nemalo o niečo vyrovnanejší priebeh, ale k zármutku domácich fanúšikov si dovolím povedať, že SZAC nás v tomto zápase jednoducho nemalo nárok poraziť.

Napokon sa ukázalo, že celková pozícia pred vstupom do play-off nebola až tak kľúčová a že skutočným vrcholom bol práve náš semifinálový dvoj-zápas s Kokvology.

Pochopiteľne postup medzi korfbalovú elitu ligy v Maďarsku je pre náš tím veľkým záväzkom a dúfam, že v nej ani budúcu sezónu nesklameme.

 

—————

Späť