Mayor Cup 2015 očami prezidenta SKK Dolphins

09.09.2015 22:20

Martin, ďalší ročník úspešného korfbalového turnaja O pohár primátorky mesta Prievidza máte úspešne za sebou. Ako hodnotíte úroveň 14-teho ročníka?

 

Ako som už uvádzal pred turnajom, očakávali sme veľmi silnú konkurenciu a turnaj naše očakávania naplnil. Je zrejmé, že družstvá budú v priebehu sezóny svoju výkonnosť ešte stupňovať, ale niektoré už aj počas víkendu predviedli mnoho pekných športových výkonov.

Potešujúcim faktom je, že turnaj sme opäť po organizačnej stránke zvládli dokonale, mnohé družstvá nešetrili komplimentami na poskytnuté služby a prisľúbili svoju účasť aj v ďalšom roku.

 

Prievidza obsadila celkové 7 miesto, je tento výsledok pre Vás uspokojením?

 

Hodnotenie celkového herného výkonu je v kompetencii trénera Bušíka, z môjho pohľadu môžem povedať, že vzhľadom na okolnosti sme určite nesklamali. Veď od boja o medaily nás delil iba jediný kôš o ktorý sme prehrali vo finále skupiny s mimoriadne silným reprezentačným výberom Poľska.

 

Čo chýbalo k víťazstvu v tomto rozhodujúcom zápase?

 

Je mimoriadne ťažké povedať čo chýbalo, pretože stretnutie bolo počas celého priebehu nesmierne vyrovnané. Ako to už v takýchto prípadoch býva rozhodujú maličkosti, jedna stratená lopta, nepremenená strela, možno o niečo lepšia kondícia jedného zo súperov.

Každopádne, ja si smelo dovolím povedať, že toto naše stretnutie bolo najlepším v celom turnaji a som šťastný že Dolphins predviedli heroický výkon proti súperovi, ktorý je v plnej príprave na blížiace sa MS v Belgicku.

Nečudo, že po záverečnom hvizde sa na tvárach niektorých našich dievčat zjavili aj slzičky, ale aj to k športu patrí.

 

Aké ďalšie vrcholy Vás v tejto sezóne čakajú?

 

Už o niekoľko týždňov budeme reprezentovať Prievidzu ako aj Slovensko na turnaji 1.kola Pohára európskych majstrov v Budapešti, kde si zmeriame sily s ďalšími poprednými družstvami v snahe postúpiť na finálový turnaj.

Sezóna bude dlhá a náročná, SKK bude opäť bojovať na dvoch frontoch- v dvoch Extraligových súťažiach na Slovensku a Maďarsku, no a vrcholom by mal byť kvalifikačný turnaj na ME, ktorý bude hostiť v máji Prievidza, alebo Nitra.

 

Čo Vám ukázal turnaj, kde bude treba viac zapracovať?

 

Tak podľa môjho názoru družstvo má v terajšej dobe ešte určité kondičné resty, ktoré sa budeme snažiť eliminovať. Myslím, že tréner Bušík sa bude snažiť priviesť družstvo ešte k agresívnejšiemu poňatiu hry, pretože jedine tak môžeme úspešne obstáť v konkurencii najlepších klubov Európy.

 

 

Zostava SKK Dolphins

 

Mendel, Fábik, Záň, Kyseľ, Mojžiš, Bušík, Bušíkova E, Bušíková Z, Lihotská, Sviteková, Záňová, Sikorová, Menčíková, Pernišová K

 

Výsledky MC 2015

 

 

—————

Späť