Na slovíčko pán prezident

13.12.2014 22:33

Martin, po majstrovstvách europy  už ubehlo pár týždňov. S odstupom času ako hodnotíš vystúpenie našich reprezentatov, organizáciu šampionátu a celkové vystúpenie v Portugalsku?

Organizáciu aj celkovú atmosféru šampionátu hodnotím ako mimoriadne pozitívnu, myslím,že OV v spolupráci s IKF odviedli naozaj poctivú prácu, ktorá sa napokon odzrkadlila aj na celkovej navštevnosti šampionátu, ked sa stretnutia domáceho Celesaa hrali na pomery korfbalového sveta s výnimkou Holandska a Belgicka vo velmi búrlivej ale pritom  žičlivej atmosfére. Ochota a bezprostrednosť pri riešení bežných problémov bola samozrejmosťou čí už na strane desiatok dobrovoľníkov, alebo predstaviteľov jury a teda z tohto pohľadu sme sa snaď až na komplikovanejší presun do druhej zápasovej haly nemali na čo stažovať.

Čo sa tyka samotného výsledku národného tímu, je to skôr otázka pre bývalého trénera reprezentácie p. Kavalu, avšak z môjho pohľadu by som snaď dodal, že všetci jednotlivci, ktorí sa zapojili do herného diania na ihrisku odviedli svoje momentálne maximum, čo aj s určitou dávkou smoly zápasu s Irskom a nie veľmi vydarený výkon proti Srbsku prispeli ku konečnému hodnoteniu, ktoré odzrkadľuje momentálny stav korfbalu na Slovensku.

 

Pre viacero kľúčových postáv prievidzského korfbalu bol ten turnaj ich posledným, trénera nevynímajúc. Čo by si im odkázal?

Je to pravda, v Portugalsku sa so svojou dlhoročnou korfbalovou kariérou rozlúčilo spolu s trénerom Kavalom 7 obrovských osobností nielen prievidzského, ale aj slovenského korfbalu.

Ja by som sa snáď aj touto cestou chcel všetkým opätovne poďakovat za tie krásne roky a momenty , ktoré sme spolu prežili ako aj za všetko, čo pre korfbal v Prievidzi a na Slovensku urobili. Popri nich však nesmieme zabudnúť pripomenúť, že korfbalovú kariéru ešte pred ME ukončil po 22 rokoch aj Juraj Goga, ktorý ako jeden z mála zostal pri tomto netradičnom športe od jeho zrodu až po súčastnosť.

Ja pevne verím, že títo jednotlivci na korfbal nezabudnú ani v nasledujúcich rokoch a že prídu novo-vytvorený tím Dolphins na čele s trénerom Bušíkom podporiť, keď už nie svojimi výkonmi na ihrisku, tak aspoň hlasivkami do hlaďiska. Avšak, keďže sa v korfbalovom prostredi pohybujem už dostatočne dlho myslim,že ani tá prvá z možností nie je v niektorých prípadoch úplne vylúčená

 

Aká bude sezóna SKK Dolphins v rokoch 2014/2015? Dá sa povedať, že začína nová éra pre SKK?

Sezóna 2014/2015 bude pre SKK Dolphins Prievidza určite najturbulentnejšou za posledné obdobie, dovolím si dokonca povedať,že možno aj v celej historii tohto mimoriadne úspešného klubu.

Generačná obmena o ktorej sme hovorili tvrdo postihla klub, ja však verím, že práve táto skutočnosť zocelí a povzbudí mladíkov z korfbalovej akadémie SKK Dolphins, ktorí nedostávali v minulosti až taký veľký herný priestor a spolu s už ostrielanými harcovníkmi ako Mendel, Bušík , Záňová a Fábik dokážu vytvoriť jednoliaty kolektív, ktorý nestratí svoju dominantnú pozíciu na Slovensku a o rok- dva bude opat schopný konkurovať popredným celkom v strednej Európe.

 

Ako vidíš organizáciu klubu v aktuálnej sezóne a celkovo v budúcnosti?

Je zrejmé, že v dohľadnej dobe dôjde aj k určitým zmenám v štruktúrach klubu, kde je našou hlavnou úlohou prekonať obdobie neprítomnosti trénera Bušíka, ktorý bude z pracovno-štúdijných dôvodov mimo územia SR.

Každopádne ani v tejto neľahkej situácii si SKK Dolphins ako hlavný nositeľ korfbalových hodnôt na Slovensku nemôže dovoliť klásť nízke ciele. Čokoľvek iné ako obhajoba titulu v slovenskej lige a triumf v druhej maďarskej lige budem považovať za neúspech.

 

Nejaký odkaz pre fanúšikov?

Svojich fanušikov sme si vždy veľmi vážili a ja dúfam, že nám zachovajú svoju priazen aj do budúcnosti. Podobne ako aj v rokoch minulých sa možu tešiť na bohaté korfbalové obdobie jar-jeseň, kedže SKK sa okrem účasti v slovenskej a  druhej maďarskej lige zúčastní aj letného turnaja v Nitre a pochopiteľne v septembri nemôžeme opomenúť už všetkým fanúšikom prievidzského korfbalu dôverne známy Mayor Cup 2015. 

—————

Späť