Otvorenie sezóny - Mayor Cup 2015

30.08.2015 11:40

Prievidzskí korfbalisti začnú novú sezónu účasťou na prestížnom Mayor Cupe v domácom prostredí.

 

Po približne jednom roku  sa v Nike aréne v Prievidzi opät stretne korfbalová elita z krajín bývalej V4 na tradičnom turnaji Mayor Cup, ktorý tento rok oslavuje už svoju 14-tú edíciu, čím sa spolu s Memoriálom Alexandra Schuta stáva jedným z turnajov s najdlhšou tradíciou na Hornej Nitre.

Pred týmto podujatím, ktoré bude ako zvyčajne poslednou skúškou pred ostrým štartom novej sezóny sme s niekoľkými otázkami oslovili prezidenta Slovenskej korfbalovej asociácie a SKK Dolphins Prievidza Martina Sonogu.

 

Martin, v uplynulej sezóne Vaše družstvo prešlo veľkými zmenami, Mayor Cup však stále pretrváva. Ako sa Vám v tejto dobe podarilo udržať obľúbenosť a celkovú existenciu tohto tradičného turnaja?

 

Pochopiteľne to, že tento turnaj, ktorý sme s mojimi predchodcami začali v roku 2002 ma mimoriadne teší. Myslím, že počas tejto doby si vybudoval nezničiteľnú reputáciu a v podstate s jeho organizáciou začíname prakticky už po skončení každého ročníka, keď dostávame prihlášky od družstiev na jeho pokračovanie. Je zrejmé, že existencia Mayor Cupu by nebola možná bez podpory  mesta Prievidza, partnerov a nesmierne svedomitej práce organizačného výboru.

 

Na akú konkurenciu sa môžeme v tomto roku tešiť a kto by mal patriť k favoritom?

 

 V tomto ročníku sa ako tradične budeme tešiť na majstrovské tímy zo všetkých susediacich krajín, ako aj reprezentačný výber seniorov Poľska, ktorý sa pripravuje na MS v Belgicku, či  juniorské reprezentácie z ČR, POL, HUN. Samozrejme na turnaji nemôže chýbať plejáda tradičných rivalov nášho klubu ako napríklad KK SPU Nitra, alebo MAFC Budapešť.

Vzhľadom na žiadosť účastníkov budeme mať len jednu seniorskú kategóriu- s rekordným počtom 14 družstiev.

 

Medzi hlavných favoritov budú určite patriť minuloroční finalisti Znojmo a Brno, no prekvapiť môže ktorýkoľvek tím. Podľa môjho názoru veľmi nevyspytateľným účastníkom môže byť družstvo SZAC Budapešť, a ja osobne považujem reprezentáciu Poľska za čierneho koňa turnaja

 

Čo očakávate od turnaja ako prezident SKK Dolphins a s akými ambíciami budete do neho vstupovať?

 

Pochopiteľne ako slovenský majster aj novopečený účastník Extraligy v Maďarsku by sme radi atakovali súboje o medailové pozície. Treba však jedným dychom dodať, že tento turnaj bude prvou hernou skúsenosťou pre kompletný tím s výnimkou kapitánky Mojžišovej po letnej príprave a ja sa domnievam, že umiestnenie do 6 miesta by v tejto mimoriadne silnej konkurencii bolo úspechom.

 

Turnaj je pre nás veľkou previerkou pred náročnou sezónou počas ktorej budeme bojovať na troch frontoch, keďže okrem domácej ligovej súťaže budeme reprezentovať Prievidzu nielen v  Extralige v Maďarsku, ale aj Slovensko na turnaji Europa Cup, ktorý sa tiež bude konať v Budapešti.

 

Pripravili ste pre účastníkov  aj nejaké prekvapenie ?

 

Tak, ja osobne sa domnievam, že cieľom väčšiny družstiev bude obstáť v turnaji čo najlepšie, takže veľa priestoru na " zábavu" v nabitom programe asi nebude.

Samozrejme v sobotu po skončení prvého hracieho dňa bude v priestoroch Hotela Magura gala party, kde sa hráči budú mať možnosť dôkladne odreagovať.

Dúfam, že všetci sa budú v Prievidzi opäť cítiť veľmi príjemne a že turnaj splní očakávania účastníkov vo všetkých smeroch.

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Späť