Predseda hodnotí + rozpis zápasov v českej extralige

12.09.2012 22:12

Martin, máme za sebou čerstvo skončený Mayor Cup mimoriadne uspešný pre naše farby. Ako predseda klubu musíš byť spokojný, je to tak?
Áno, je to tak s práve skončeným 11 ročníkom musím nielen za seba, ale aj celé vedenie SKK vyjadriť maximálnu spokojnosť. Pochopiteľne celkovo štvrtý triumph seniorského družstva, čo nás činí najúspešnejším účastníkom v histórii turnaja, ako aj úspešná strieborná medaila z juniorskej kategórie hrejú pri srdci.
Celkovo zastávam názor, že sme pred vstupom do českej extraligy absolvovali asi najlepšiu predsezónnu prípravu za posledné roky no a následne výsledok sa musel prejaviť. Omnoho potešujúcejší, je však fakt, že turnaj sme naozaj dostali do úrovňe, keď popredné družstvá z Čiech nevahajú ani sekundu o svojej účasti, a podobne ako timy z Maďarska ho zaraďujú už takmer neodmysliteľne do svojho sezónneho harmonogramu.

Mayor cup si získal pomerne slušné korfbalové meno v okolitých krajinách. Ako hodnotíš jeho tohtoročný priebeh z pohľadu organizácie? Organizačne sme turnaj ako aj v minulosti zvládli absolútne bez obtiaží. Spolu s Marcelom máme jasne stanovený know-how ktorého sa pridržiavame už niekoľko rokov, a ak sa nestane nič výnimočné turnaj vieme skonsolidovať bez zádrheľov.
Samozrejme chcel by som taktiež podakovať aj daľším priateľom klubu, ktorí priložili pomocnú ruku a prispeli k hladkému priebehu celého turnaja.

SKK Dolphins bude v blížiacej sa sezóne účastníkom českej extraligy. Ako sa to podarilo a čo to pre klub znamená?

Účasť v českej extralige je pre naše družstvo obrovskou výzvou nakoľko po niekolkých rokoch budeme mať možnosť zmerať si sily s poprednými družstvami v krajine našich susedov v dlhodobej súťaži. Táto skutočnosť je výsledkom dlhodobo priateľských vzťahov medzi obidvomi federáciami.

Kedy sa môžeme tešiť na prvý domáci zápas a koľko zápasov naše družstvo odohrá?

Predkladám rozpis zápasov. V úvodnom zápase sezóny 6.10. privítame neúspešného finalistu minulého ročníka, družstvo Kolína, na domácej pôde.

Ako bude vyzerať budúca sezóna na medzinárodnom poli? SKK skončilo na poslednom Europa cupe na 10 mieste.

Bohužial v tejto sezone družstvo SKK vynechá účast v Europa Cupe, nakoľko účasť v kvalifikačnom kole je z finančného pohľadu mimoriadne náročná. V priebehu roka sa však seniorský aj juniorský tím zúčastnia niekoľkých turnajov v Holandsku.

Zápasy proti Nitre vyplňovali posledné dve sezóny. Môžu sa priaznivci tešiť na ich pokračovanie aj v tejto sezóne?

Myslím, že áno. SKK Dolphins ako hlavný nositeľ korfbalových hodnôt na Slovensku má záujem o rozvoj tohto športu a v rámci svojich možností bude podporovať aktivity aj v Nitre.

—————

Späť