Prievidžania po roku opäť zabojujú o finále

07.05.2016 08:20

Po dvoch prehrách v poslednom kole 1. maďarskej ligy proti tabuľkovo slabším súperom naše nádeje na postup do semifinále výrazne klesli. Športová spravodlivosť však zaúradovala v správnej chvíli a favoriti maďarskej súťaže žiadny zápas nevypustili a nenechali našim súperom žiadne ďalšie body v boji o play-off. Preto Prievidžanom stačilo na postup do play-off 8 bodov za 4 výhry z 12 zápasov. Náš najbližší konkurent v boji o 4.miesto získal len o jediný bod menej. Aj vďaka tomu zabojujeme už najbližšiu nedeľu v semifinále proti víťazovi základnej časti, SZAC Elektron.

Favoritom bude samozrejme náš súper. V základnej časti sme mu v oboch zápasoch podľahli. V tom prvom na jeseň po vyrovnanom priebehu 15:19, druhý zápas na jar už bol jasnejší, keď sme prehrali 17:33. Avšak aj minulý rok sme vstupovali do play-off 2.ligy až z 3.miesta a nakoniec bol z toho titul a postup do najvyššej súťaže. Preto sa aj tento rok pokúsime prekvapiť favorita. Nebude to ľahké, keďže výborný výkon by sme museli zopakovať v obidvoch zápasoch, aby sme mali šancu na postup. Najväčšia sila nášho súpera je hlavne v mužskej časti jeho družstva, keď až traja chalani sú v najlepšej štvorici strelcov celej 1.ligy. Celá mužská zostava SZACu Elektron pozostáva z mladých atletických hráčov s dobrou strelou, pričom väčšina z nich je aj v maďarskej reprezentácii do 23 rokov. Preto sa budeme snažiť presadiť hlavne cez naše ženy, keďže maďarské dievčatá nie sú v tomto tíme až tak dominantné.

Naše družstvo však tiež nebude cestovať v najsilnejšej zostave. Kvôli nedávnym zraneniam chýba pár chalanov a takisto niektoré dievčatá majú študijné povinnosti pred ich štátnicami. Do Budapešti však nejdeme s porazeneckou náladou. Keď už sme v tom semifinále, tak určite chceme zabojovať o medailu. Aj keby sa nám to nepodarilo postupom do finále, tak stále by sme mali šancu v zápase o 3.miesto, kde máme väčšie šance na prekvapenie súpera.

Držte nám palce! Prievidza do toho!

—————

Späť