Prievidzskí Dolphins nemajú účasť v play-off vo vlastných rukách

03.04.2016 11:15

Uplynulý víkend korfbalisti slovenského majstra SKK Dolphins Prievidza ukončili poslednými dvoma stretnutiami svoju púť v základnej časti najvyššej korfbalovej ligy v Maďarsku. Pohľad na toto vystúpenie nám prináša predseda klubu Martin Sonoga.

 

Na tento výjazd sme cestovali s jednoznačným zámerom priviesť z dvoch stretnutí aspoň jedno víťazstvo, ktoré by nám takmer s istotou zabezpečilo splnenie stanoveného cieľa, ktorým bol postup do vyraďovacej fázy súťaže. Bohužiaľ, naši zverenci ťahali za kratší koniec v oboch zápoleniach, najprv s družstvom Obudy 20-24 ( 9-13), ktorá predviedla asi najlepší výkon v celom priebehu ligy, neskôr podľahli aj družstvu Kengury Budapešť 18-22 (12-10), ktoré na toto stretnutie "zmobilizovalo" hráčov, ktorí v tejto sezóne do jej priebehu ani nezasiahli.

Výkonu zverencov Petra Bušíka neprospel ani fakt, že celé ligové kolo sa odohrávalo za dovolím si povedať korfbalovo pre-historických podmienok, je nepredstaviteľné, že stretnutia, v ktorých ide o účasť v play-off sa hrajú v slabo osvetlenej hale, na prútené koše a bez časomiery. Pochopiteľne, nechceme sa na dané okolnosti vyhovárať, podmienky boli rovnaké pre všetky tímy, no naši oponenti sa s nimi dokázali vyrovnať o poznanie lepšie. Trošku nás môže mrzieť skutočnosť , že dobre rozohranú sezónu sme si sériou 4 prehier v jej závere značne skomplikovali a budeme musieť čakať na odohratie zvyšných stretnutí, ktoré určia či sa náš tím do záverečných bojov dostane, alebo nie. Ja pevne verím, že ak zaúraduje duch fair-play a všetky zostávajúce zápasy skončia podľa papierových predpokladov, mali by sme si udržať štvrtú priečku zaručujúcu postup do semifinále.

 

SKK Dolphins Prievidza- Obuda Budapešť  20-24 ( 9-13)

 

Úvod tohto stretnutia s priebežne posledným družstvom najvyššej súťaže bol ako zo zlého sna. Prvý kôš, ktorý sme obdržali približne v 5 sekunde zápasu naznačil, že maďarský tím má v úmysle vzoprieť sa svojej pozícii a uchopiť opraty stretnutia pevne do svojich rúk. Mladí ostrostrelci z Obudy zasypávali  náš kôš úspešnými pokusmi, častokrát aj z obrovských vzdialeností, či tesne pred uplynutím limitu na streľbu, na druhej strane nám sa lepila na ruky strelecká smola, tak nečudo, že v prvej polovici polčasu svietil na tabuli hrozivý stav 4-11 v neprospech nášho družstva. Po vynútenom oddychovom čase sa "prebrali" aj "snajperi" z družstva Delfínov, po niekoľkých úspešných košoch Fábika, Majorského a Mojžiša sme túto stratu skresali na polčasový rozdiel 4 bodov.

Strelecký účet druhej hracej časti otvoril Peter Bušík a javilo sa, že Dolphins by sa mohli nadýchnuť na svoj typický obrat, ktorý predviedli v tejto sezóne už viackrát. Táto nádej však netrvala dlho. Za stavu 10-13 naše družstvo obdržalo pomerne rýchlo a niekedy aj lacno šnúru 5 košov a hoci sa neskôr do streleckej listiny ešte viac zapísal aj Slavo Majorský a strelecky precitli aj dievčatá, 10 minút pred koncom bol stav 14-23 a o osude stretnutia bolo prakticky rozhodnuté.

 

Strelci SKK

Fábik 6, Bušík 4, Majorský 3, Bušíková 3,  Mojžiš 2, Pernišová 1, Menčíková 1

 

SKK Dolphins Prievidza- BKK Kengury Budapešť  18-22 ( 12-10)

 

Po nevydarenom prvom stretnutí bolo zrejmé, že len zlepšený výkon vo všetkých ohľadoch môže zabezpečiť hráčom Prievidze víťazstvo nad súperom, ktorý pred týmto zápasom posilnil svoje rady o hráčku základnej zostavy reprezentácie Maďarska Sáru Tasnadi. Hoci naši hráči opäť inkasovali úvodný kôš, dôkladným dodržiavaním výborného herného plánu naordinovaného trénerom Bušíkom obohateným o výbornú streleckú potenciu Fábika, Majorského, Evky aj Peťa Bušíkových sa Dolphins rýchlo ujali vedenia, ktoré s prehľadom udržiavali počas celého prvého polčasu.

Do druhého polčasu Dolphins vstúpili v nastavenom trende a po košoch  Majorského, Menčíkovej a Hlaváča naše družstvo odskočilo na rozdiel 4 bodov v pomere 15-11. Postupom času však začínalo byť zrejmé, že družstvu, ktoré malo k dispozícii len jedného striedajúceho chlapca postupne začínajú dochádzať fyzické sily a Kengury 6 minút pred koncom vyrovnali na 17-17. O niekoľko sekúnd na to, chladnokrvne premenenou penaltou dostal Delfínov do vedenia Fábik, avšak celkovo družstvo záverečnú periódu zápasu aj napriek taktickým ťahom vo forme time-outov už nedokázalo zvládnuť a náš súper sériou 5-tich košov strhol víťazstvo v tejto dráme na svoju stranu.

 

Strelci SKK

Fábik 5, Majorský 3, Bušíková 3,  Hlaváč 3, Bušík 2,, Menčíková 1, Mojžiš 1,

 

—————

Späť