Slováci doviezli zo 4 zápasov 4 body

17.02.2016 22:36

V posledný januárový deň sa prievidzskí hráči vybrali do maďarského Gödu, kde v ďalšom kole maďarskej ligy bojovali o body do tabuľky. Cestovali však len s 8 hráčmi, keď pre zranenia a študijné povinnosti chýbalo niekoľko korfbalistov.

Prvým súperom bol SZAC Proton, ktorý mal za sebou úspešné pôsobenie na Europa Shielde, kde obsadil 4.miesto. Naši vkročili do zápasu už tradične veľmi ospalo. Stav po 12 minútach bol 1:5, keď náš jediný kôš dala Monika z voľného hodu. V 20.minúte vyzeral stav 2:11 doslova hrozivo. V poslednej 5-minútovkesa však Slováci zdvihli a vyhrali ju 5:1, čím upravili na polčasových 7:12. Druhý polčas pokračovali naši v stíhacej jazde, keď 2 košmi po sebe stiahli na rozdiel len 3 košov a Maďari začali byť nervózni. V tom však prišlo nepríjemné zranenie Moniky, ktorá si pri strele natiahla lýtkový sval a s veľkým nárekom musela opustiť ihrisko. Našťastie boli prítomní aj korfbalisti z Nitry, ktorí sa už rozcvičovali na svoj zápas. Preto nám pri nedostatku dievčat pomohli Aďa s Ninou, za čo im ďakujeme. Na celý tím však od zranenia Moniky padla „deka“ a po zvyšok polčasu dokázal skórovať len jediný raz. Výsledok 10:22 bol až príliš krutý.

Slovakia Selection – SZAC Proton             10:22 ( polčas 7:12 )

Zostava a koše: Bušík 3, Fábik 2, Mendel 2, Záňová 2, Lihotská 1, Hlaváč, Mojžišová, Paulovičová, Fialová, Kusyová.

Po prestávke, cez ktorú sa už aj Monika vrátila z nemocnice, hrali Slováci proti poslednému celku tabuľky, Obude. Náš tím na celý zápas doplnila Aďa z Nitry, ktorá zostala po nitrianskom zápase, za čo jej ešte raz patrí veľká vďaka. Začiatok zápasu bol vyrovnaný, po chvíli bolo 2:2. Potom sa však strelecky zasekli obidve družstvá. To prelomili až po 10 minútach bez koša Lujza s Frázom, a tak Slováci viedli v 26.minúte 6:3. Na to však zareagovala 3 rýchlymi košmi v rade Obuda. Vedenie pred polčasom strhol na našu stranu dlhou strelou Mentos. Druhý polčas začali lepšie slovenskí hráči, keď odskočili na rozdiel 4 košov. Súper sa snažil otočiť zápas aj taktickými striedaniami, čo sa mu čiastočne darilo, keď vyrovnal hru. Nakoniec sa Obude podarilo dotiahnuť v 56.minúte na rozdiel jediného koša. Viac mu však už Slováci nedovolili a ešte sami pridali ďalšie 3 koše.

Slovakia Selection – Obuda Korfball Klub             17:13 ( polčas 7:6 )

Zostava a koše: Fábik 5, Mojžišová 4, Bušík 3, Fialová 2, Mendel 2, Paulovičová 1, Hlaváč, Lihotská.

Ďalší hrací deň sa odohral 7.februára v mestečku Kartal. Na zápas sme cestovali s o niečo početnejšou zostavou než na konci januára. Keďže tentokrát už išlo o odvetnú časť súťaže, nastúpili sme po týždni opäť proti rovnakému súperovi SZAC Proton. Vstup do zápasu nám výnimočne vyšiel dobre, v 9.minúte sme s favoritom držali krok a viedli 3:2. Následne sa však prejavila dominancia a asi aj vyššia kvalita nášho súpera. Zvyšok prvého polčasu vyhral SZAC 8:3, takže do prestávky sme išli so 4-košovým mankom. Cieľom do druhého polčasu bolo preto držať s favoritom krok a nepoľavovať, aby sme uhrali prijateľnejší výsledok než v minulom kole. Začiatok polčasu síce vyšiel lepšie Maďarom, ale nám sa tiež darilo pridávať koše. 10 minút pred koncom bol stav 10:16 z nášho pohľadu a v posledných 10 minútach sme domácich Maďarov prestrieľali 7 košmi proti ich 2. Hlavne v posledných 2 minútach pridali koše naše baby, Romča, Miška a Evina a tesne pred koncom sme sa tak dotiahli na jediný kôš. V tom však domáci stolík akosi urýchlil hrací čas a možnosť vyrovnať sme už nedostali. Aj tak sme s favoritom na titul odohrali výborný zápas, na ktorom môžeme v ďalších zápasoch stavať. Pozitívom je tiež, že proti takému súperovi dokázali skórovať všetci hráči.

Slovakia Selection – SZAC Proton             17:18 ( polčas 6:10 )

Zostava a koše: Bušík 5, Záň 4, Fábik 2, Hlaváč 1, Lihotská 1, Menčíková 1, Bušíková Z. 1, Sviteková 1, Bušíková E. 1.

Druhý zápas v maďarskom Kartale odohrali Prievidžania proti svojmu najväčšiemu súperovi o play-off a to MAFCu. Ten v prvej polovici sezóny už dokázali poraziť, a preto mohol byť tento zápas rozhodujúci v boji o miesto v semifinále. Delfíni vstúpili do zápasu impozantne, keď hneď svoje prvé 2 strely premenili Frázo a Evina. Na druhej strane sa k nim pridala Zuzka a hneď sme viedli 3:0. Potom sa striedavo začal presadzovať aj MAFC, ale slovenskí korfbalisti si stále držali náskok 3 až 4 košov, ktorý platil aj cez polčasovú prestávku. Druhý polčas začala Prievidza opäť dobre, po 4 košoch od chalanov bol náskok delfínov už 6 košov. Potom však prišlo obrovské trápenie Prievidze v útoku. To našťastie dokázali Maďari využiť len 3 košmi za 15 minút, po ktorých pretrhla našu streleckú smolu Zuzka. MAFC takisto vyskúšal prestriedať a vymeniť hráčov medzi štvorkami, čím vyčerpal všetky striedania. Slováci sa však vždy dokázali prispôsobiť a našli slabiny v zostave súpera. V závere už Prievidza len potvrdila svoju dominanciu v tomto zápase a výborným kolektívnym výkonom si prišla po ďalšie body. Výborne v jednej štvorke zahral Maťo Záň, ktorý pracoval pre svojich spoluhráčov, čo využila hlavne Zuzka a Maťo Hlaváč, ktorý konečne našiel aj streleckú formu. Druhej štvorke sa takisto darilo dostávať Maďarov pod tlak a každý z hráčov Prievidze bol pre svojho súpera nebezpečným.

Slovakia Selection – MAFC Budapešť     21:15 ( polčas 11:7 )

Zostava a koše: Bušík 6, Bušíková Z. 4, Hlaváč 4, Fábik 3, Bušíková E. 2, Záň 2, Lihotská, Menčíková, Sviteková.

Slovom trénera nakoniec. Veľká radosť z výkonov hlavne v poslednom kole, kde sme poriadne zatopili favoritovi a v pohode si poradili s hlavným súperom. Výborné je hlavne vidieť, že všetci hráči na ihrisku sú nebezpeční a dokážu skórovať, čím naša hra nestojí len na pár individualitách, ale ťaháme za spoločný povraz. Ak sa niekomu nedarí, tak dokáže pracovať pre tím a strelecky zaňho potiahne niekto ďalší. Aj vďaka tomu si preto stále držíme tradíciu získania 2 bodov za každý výjazd. Dúfam, že to potvrdíme aj najbližšie koncom februára, keď hráme proti favoritom z 2. a 3. miesta tabuľky. K play-off sme už veľmi blízko, treba ho len potvrdiť proti slabším súperom a proti silnejším zabojovať o lepšiu pozíciu v semifinále.

—————

Späť