Cieľ splnený, my však chceme titul

02.06.2015 22:02

SKK Dolphins sa po dramatickom priebehu druhého semifinálového zápolenia s KK Kekvolgy prebojoval do finále 2.Maďarskej ligy, čím si zároveň zabezpečil  aj automatický postup do najvyššej súťaže v nasledujúcej sezóne 2015/2016.

 Družstvo, ktoré prešlo takmer kompletnou prestavbou a bolo poskladané na konci októbra väčšinou z odchovancov juniorskej akadémie a niekoľkých reprezentantov, sa muselo počas tejto doby vysporiadať s mnohými patáliami na ihrisku ako aj mimo neho.

Výsledkom tohto prerodu bolo víťazstvo aj v druhom semifinále, čím Dolphins splnili predsezónny cieľ stanovený vedením klubu.

Tu však ambície tohto mladého tímu nekončia. Prievidžania jednohlasne a svorne tvrdia:

" Postup do finále a účasť v prvej lige je fajn. MY VŠAK CHCEME TITUL"

 Pohľad na jeden z vrcholov prebiehajúcej sezóny znovu prináša prezident klubu Martin Sonoga.

 

SKK Dolphins PRIEVIDZA- BK Kekvolgy BUDAPEŠŤ   14-12 / 6-8/

Na svoje druhé semifinále proti Kékvolgy už nastúpila Prievidza v plnej sile, keď bolo k dispozícii 14 hráčov. Za zmienku stojí strastiplná cesta Petra Bušíka, ktorý sa na stretnutie dostavil priamo z letiska v Budapešti, keď ešte len niekoľko hodín pred samotným zápasom ukončil svoje veľmi úspešné pôsobenie v klube v Holandsku v rámci profesijnej stáže.

 To bol veľký rozdiel oproti prvému semifinále, keď na zápas pred 2 týždňami vycestovala len základná osmička a delfíni vyhrali o jediný kôš. 

Vstup do odvety , podobne ako v predošlých zápoleniach, vyšiel opäť lepšie zverencom trénera Kekvolgy, keď náš súper, taktiež v kompletnej zostave, rýchlo odpovedal na úvodný kôš Záňovej v 5 minúte  a po sérii  pohľadných akcií odskočil na rozdiel 4 košov v pomere 3-7.

Hoci sa delfínom v týchto okamihoch naozaj nedarilo, strelecky sa trápili najmä chlapci, družstvo sa nepodlomilo ťarche okamihu a dokázalo do hry rozumne zapojiť dievčenskú zložku, strelecky precitla Záňova aj Z.Bušíková a náš tím dokázal do polčasu znížiť na prijateľný rozdiel 2 bodov v pomere 6-8.

Ako to už vo vypätých zápasoch play-off býva zvykom o konečnom osude stretnutia často rozhoduje lepšia obranná činnosť.  V úvode druhého polčasu sa delfíni zahryzli do svojho súpera, keď takmer polovicu hracej doby neinkasovali kôš a na druhej strane využili väčšiu útočnú potenciu dievčat, ktoré v rozmedzí 15 minút, ktoré sme vyhrali 6-1, skórovali 4 body.

Za stavu 12-9 v prospech Prievidze sa na ihrisku začali diať veľké veci. Z neznámych dôvodov začala vypadávať časomiera určujúca limit na streľbu, rozhodcovia, pod tlakom oboch lavičiek postupne strácali opraty stretnutia, čo výústilo do niekoľkých slovných prestreliek medzi hráčmi a hlavným arbitrom.

Vo vypätom závere stretnutia však náš tím udržal pevnejšie nervy a umnou hrou nedopustil ďalší zvrat, keď trojbodový náskok udržal takmer až do konečného hvizdu.

 

Strelci:  Bušíková Z- 4, Bušík a Fábik po 3, Záňová 2, Sviteková a Mojžišová po 1

 

Hodnotenie prezidenta Martina Sonogu:

Som nesmierne štastný, že toto mladé družstvo nepodľahlo psychologickému tlaku, ktorý bol paradoxne vyšší na našej strane aj napriek víťazstvu v prvom zápase. Ani za nepriaznivého stavu v prvom polčase sme nepochybovali o tom, že stretnutie dovedieme do víťazného konca.

Opäť sa potvrdilo, že stratégia, ktorú sme aplikovali aj v predošlom meraní síl bola správna a náš súper v klúčových momentoch nedokázal nájsť adekvátnu odpoveď.

Z postupu do finále sa tešíme, avšak ostáva nám odohrať ešte samotné finále a my by sme radi zavŕšili naše pôsobenie oslavou majstrovského titulu.

Poklonu si však zaslúži aj náš súper. Myslím, že všetky štyri vzájomné stretnutia môžeme smelo označiť za veľmi dramatické a atraktívne aj pre oko nezaujatého diváka.

 

—————

Späť