Dolphins v Maďarsku po prvýkrát zakopli

30.03.2015 20:51

Uplynulú nedeľu SKK Dolphins opäť cestovali do Maďarska odohrať ďalšie stretnutia druhej najvyššej súťaže, tentokát do mestečka Hatván. Pohľad na účinkovanie Prievidžanov  prináša prezident kubu Martin Sonoga.

 

SKK Dolphins Prievidza- KK Kokvology Budapešť  14-18  / 5-10/

3kolá pred skončením základnej časti ligy vstupovali zverenci trénera Mendela na tento zápas s vedomím, že s najväčšou pravdepodobnosťou práve toto stretnutie rozhodne o držiteľovi Prezidentskej trofeje, a teda aj najvyššie nasadenom tíme pre blížiace sa play off. Tomuto faktu bola podriadená pred-zápasová rutina, ako aj zostava, do ktorej sa po dlhšej hernej odmlke opäť vrátili traja reprezentanti Slovenska- Fábik, Sviteková a po menších zdravotných patáliach aj Zuzka Bušíková.

Aj napriek jasnej stratégii zachytiť úvod stretnutia sme do neho vstúpili mimoriadne nevydarene. Strelecký účet SKK otvorila síce  kapitánka Mojžišová,  keď po niekoľkých minútach oťukávania skórovala  košom z penalty, no následne sa na Delfínov spustila strelecká lavína v podaní disponovaných mladíkov z Kokvolgy a po niekoľkých vydarených pokusoch z veľkej vzdialenosti sme razom prehrávali pomerom 1 :5 a neskôr aj 3:8.

 Hoci polčasový 5-košový deficit vyzeral hrozivo, chrabrí Dolphins nezložili zbrane a v úvode druhej hracej periódy prepli na vyšší prevodový stupeň a v priebehu niekoľkých minút dokázali po viacerých krásnych akciách košom Fábika vyrovnať priebeh na 10:10 a približne v 40minúte sa mohlo začínať metaforicky od znova.

Táto krásna korfbalová bitva dvoch najlepších tímov súťaže pokračovala vo vyrovnanom duchu až do 54.minúty, keď Mojžišová znižovala na rozdiel jedného bodu- 14:15 v prospech nášho súpera.

Bohužiaľ, tento strelecký zápis bol posledným,  keďže náš tím aj vďaka značnej dávke smoly a niekoľkým sporným verdiktom mladého maďarského rozhodcu, ktorý pískal svoj prvý ligový duel, už v poslednej 5-minútovke nedokázal skórovať a podľahol  tak v tomto dôležitom zápolení konečným výsledkom 14:18.

Strelci- Mojžišová 4, Mendel 4, Záňová 2 , Fábik 2, Mojžiš 1, Majorský 1,

 

SKK Dolphins Prievidza- SZAC 1908 Budapešť 12:13  / 5:7/

Druhé stretnutie Prievidžanov na tripe začalo približne po 90 minútovom oddychu a v úvode sa zdalo, že Dolphins boli ešte stále mysľou v predošlom zápase, keď sme znovu, ako to už je v tejto sezóne chronicky známe, nezachytili počiatočné minúty a prehrávali hneď 0:4.

Aby problémov nebolo málo, v 12.minúte sa po nešťastnom doskoku na nohu protihráča zranil bojovne hrajúci Robo Mojžiš a za pomoci musel predčasne stretnutie v bolestiach  opustiť.

Parodoxne táto situácia zdecimovaných Dolphins nakopla, strelecky precitla Záňová ako aj legionárka Z.Bušíková a Prievidžania boli razom späť v stretnutí, keď polčasový rozdiel činil len 2 body.

Vedomí si poznatku, že práve SZAC môže byť našim súperom v prvom kole vyraďovacej časti súťaže, Dolphins pokračovali vo svojej statočnej snahe aj v druhom polčase.

Hoci sme stav niekoľkokrát stiahli na rozdiel 1 koša- 8:9, 10:11, nedokázali sme v rozhodujúcich chvíľkach  prevážiť momentum stretnutia na našu stranu.

Obrazom celkovej smoly v závere bola aj posledná akcia stretnutia. 12 sekúnd pred koncom si tréner Prievidze, ktorý bol aj v dôsledku ďalšieho zranenia hráča nútený nastúpiť v druhom polčase, zobral oddychový čas za stavu 12:13. Akciu, ktorú si počas time-out Prievidžania načrtli, zohrali bezchybne...Mendel prebral loptu na polovici, asistent zo strany dievčat prišiel v správny čas, tréner sa hoc tiesnený dostal do  pozície v dvojtakte,  no strela z jeho rúk však dopadla na prednú obruč a z tesného víťazstva sa tak mohol radovať náš súper.

Strelci: Mendel 3, Bušíková Z, Záňová, Fábik po 2, Záň, Hlaváč, Mojžišová, Sviteková po 1

 

Hodnotenie prezidenta SKK Dolphins Martina Sonogu

Oba duely, ktoré sme počas tohto víkendu odohrali, boli nesmierne vyrovnané a dramatické. Okrem slabších začiatkov podali zverenci trénera Mendela opäť výkon, za ktorý sa nemusíme hanbiť. Výkony mladých rozhodcov v súťaži nebudem komentovať ani rozmazávať a rozhodne aj napriek niekoľkým sporným verdiktom nemôžeme povedať, že by nás pripravili o víťazstvo. Je potrebné športovo uznať, že obaja súperi, ale najmä Kokvology boli na zápas vynikajúco pripravení a stretnutie im hlavne v mužskej zložke vyšlo. Pravda je taká, že v predošlých kolách sme dokázali v tesných koncovkách triumfovať my, teraz sa Fortuna na nás otočila odvrátenou stranou tváre a my sa musíme zmieriť s novou situáciou, a to, že sme v sezóne po prvýkrát prehrali. 

Myslím, že práve tento stav bude pre našich mladíkov vynikajúcim testom ich psychickej ako aj psychologickej odolnosti a celkovej súdržnosti novo-vytvoreného družstva. 

Prehry nás síce mrzia, ale ja som pevne presvedčený, že v zostávajúcich dvoch kolách sa znova vrátime na víťaznú vlnu a spravíme ten pomyselný posledný krôčik k zabezpečeniu si definitívnej účasti v semi-finále ligy, a ako hovorí známe slovenské úslovie ...“bič plieska až na konci..“ a ja dúfam, že s Kokvology sa ešte raz stretneme a prehru im budeme môcť oplatiť.

 

 

 

 

 

—————

Späť