Maďarská liga – 12. kolo

14.04.2015 17:03

SKK Prievidza – MAFCi Budapešť  24 : 13  (11 : 7)

Fábik 8, Záňová 6, Mendel 5, Sviteková 2, Hlaváč 1, Lihotská 1, Záň 1

Začiatok stretnutia vyšiel lepšie nášmu súperovi, keď si dokázal udržať náskok 2 košov. Až za stavu 4:6 sa nám podarilo skórovať dvakrát v rade a vyrovnať na 6:6. Od tohto momentu sme už ovládli hru a natiahli náskok na polčasový výsledok 11:7. Po prestávke sme pokračovali v nasadenom tempe, dobrej obrane a úspešnej streľbe. Šnúrou 8 košov sme si vytvorili pohodlný náskok, súperovi sa v druhom polčase podarilo skórovať až za stavu 19:7. Našou výhodou bola výšková prevaha hlavne mužskej zložky, naši hráči na doskoku výrazne dominovali, najviac doskokov zaznamenal Maťo Záň. Za zmienku stojí aj 100% úspešnosť Peťa Fábika z penált, s istotou pod tlakom premenil 4.

 

SKK Dolphins Prievidza – Gödöllöi KK    25 : 7  (13 : 5)

Mendel 6, Záň 5, Záňová 5, Fábik 4, Bušíková 4, Hlaváč 1

Tentokrát patril úvod zápasu nám, dostali sme sa do vedenia 2:0. Súperovi sa však dvomi penaltami podarilo vyrovnať na 2:2. To však bolo z ich strany všetko, zvyšok stretnutia patril celkom nám. Nepodarilo sa nám dosiahnuť víťazstvo o 20 košov, keď za stavu 25:6 sme neskórovali my, ale naopak náš súper. Napriek nášmu výraznému náskoku a vyspelejšej korfbalovej hre, boli niektorí zo súperov značne nervózni, nehrali fairplay, boli upozorňovaní aj rozhodcom.

Na toto kolo cestovalo naše družstvo vo veľmi oklieštenej zostave, zúčastnilo sa ho len 9 hráčov. A ako to býva zvykom, začiatok prvého zápasu nás zastihol nie celkom dobre pripravených. Je ťažké sa po 4-5 hodinovej ceste dostať do správneho tempa po krátkej rozcvičke. Žiaľ, to je daň cestovania a veľmi skorého vstávania.

S výsledkami oboch stretnutí sme spokojní, zabezpečili sme si nimi účasť v play-off. Situácia sa v tomto kole trochu zamotala, keď si vedúci tím Kekvelogy zapísal ďalšiu prehru, čím sme sa bodovo na nich dotiahli. Do konca základnej časti ostávajú 2 kolá.

—————

Späť