Mayor cup 2011

23.09.2011 11:44

Važení športoví priatelia a milovníci korfbalu,

    je pre mňa osobným potešením skonštatovať, že náš klub SKK Dolphins Prievidza oslávi v priebehu tohto roku krásne 20 výročie svojej športovej existencie. Je takmer neuveriteľné, že tento netradičný šport, ktorý pred dvoma desaťročiami v Prievidzi začínal ako záľuba dokázal aj napriek mnohým spoločenským a ekonomickým komplikáciam  prekonať všetky nástrahy a v pravidelných intervaloch žať úspechy na slovenskej ako aj medzinárodnej scéne. Netreba azda ani pripomínať, že až k dnešnému dňu je prievidzský korfbalový tím jediným historickým majstrom Slovenska, pričom počas existencie ligovej súťaže ani v jednom z odohraných stretnutí nenašiel premožiteľa. Skúsenosti z týchto stretnutí dokázali zverenci Ľubomíra Kotlára, RNDr.  Kissa a o niečo neskôr Ing. Kavalu zúročiť v Pohári Európskych Majstrov, kde medzi najvýraznejšie úspechy bezpochyby patrí 4 miesto z fináloveho turnaja v Antwerpách v roku 2003, či v drese národného výberu SR a to na ME respektíve MS v Španielsku, Holandsku, Portugalsku atd.

Priaznivci tohto krásneho športu v Prievidzi dobre vedia, že prvé septembrové týždne už tradične a dlhodobo patria korfbalovým podujatiam a ja musím skonštatovať, že ani tohto roku tomu nebude ináč. Už o niekoľko týždňov privítame na domácej pôde v City Aréna Prievidza svojich tradičných športových súperov, ale aj priateľov zo susedných krajín a to pri príležitosti organizovania jubilejného 10 ročníka turnaja Mayor Cup ( O pohár primátora mesta). Je pre mňa zadosťučinením, že tento turnaj si aj vdaka úspešnej spolupráci s predstaviteľmi mesta Prievidza  a nesmierne svedomitej práci organizačného výboru vydobyl rešpekt a uznanie aj mimo územia našej krajiny a  nezmazateľne sa zapísal do pozornosti korfbalových trénerov, ktorí ho bez váhania zaradujú do svojich tréningových plánov ako poslednú generálku pred ostrým štartom ligových sútaží v jednotlivých krajinách.

Dúfam, že podobne ako v minulosti sa turnaj Mayor cup bude odohrávať v družnej a priateľskej atmosfére a prinesie všetkým účastníkom popri vrcholných športových výkonoch aj pekné spomienky na dianie na ihrisku ako aj mimo neho.

Dovoľte mi teda zaželať v mene SKK Prievidza všetkým hráčom veľa športových úspechov nielen v Prievidzi ale aj v celej nastávajúcej sezóne a nech zvíťazí ten najlepší.

 

S pozdravom

Mgr. Martin Sonoga, prezident SKK Dolphins Prievidza

—————

Späť