Summer Camp 2006

06.01.2011 21:24

    V dňoch  21. – 26.8. 2006 sa v Škole v prírode v Kľačne pri Prievidzi  uskutočnil  tréningový  korfbalový kemp. Organizátorom  boli  Slovenská  asociácia korfbalu a SKK  Prievidza.  Zúčastnilo sa ho 30 detí, mladých korfbalových nádejí. Hráči a hráčky sa týždeň  venovali rôznym tréningovým činnostiam, zameraným na rozvoj ich individuálnych schopností, snažili sa čo najlepšie zvládnuť mnohé korfbalové techniky, učili sa lepšie navzájom spolupracovať, hrať kolektívne. Deti, ktoré s korfbalom len začínajú, sa so záujmom pustili do boja s ním. Učili sa jeho základy, pracovať s loptou, venovali sa útočným a obranným činnostiam, zoznamovali sa s pravidlami. Absolvovali aj teoretickú výuku, mali možnosť sledovať videozáznamy zo zápasov Europa Cupu 2006.
Areál a okolie rekreačného strediska poskytovali veľa možností na rôznorodosť tréningového procesu. Blízky les poslúžil na rozvoj kondície, vytrvalosti a rýchlosti. Na korfbalové tréningy sa využívali vonkajšie ihriská i telocvičňa, hráči absolvovali aj rehabilitáciu.
Vo voľných chvíľach sa venovali aj iným doplnkovým športom, hrali basketbal, volejbal, futbal a stolný tenis.
Opäť sa ukázalo, že korfbal ako zmiešaný kolektívny šport je veľmi dobrá vec. Chlapci a dievčatá sa spolu celý týždeň vôbec nenudili, práve naopak, organizovali si spoločný program, súťaže, diskotéky. Už teraz sa tešia na budúci kemp!

—————

Späť