Znojmo - juniori

06.01.2011 22:14

Dve  družstvá starších žiakov  SKK  Prievidza  bojovali  na medzinárodnom turnaji, ktorý  sa konal  v dňoch  25.-26.10.2007  v Znojme v Čechách. Okrem nás  sa turnaja zúčastnili dve družstvá domáceho Znojma  a dve družstvá z Holandska z mesta Harderwijk.

    Silu domácich družstiev sme poznali, pretože sme sa s nimi v tomto roku stretli už na dvoch turnajoch. Vedeli sme, ako asi naše vzájomné zápasy budú prebiehať. Naše predpoklady sa aj potvrdili.
   A družstvo Prievidze  nastúpilo proti  Znojmu A hneď po 5-hodinovej ceste, čo sa v 1. polčase odzrkadlilo aj na našej hre, prehrali sme ho 1:5. Druhý polčas sme hrali so súperom vyrovnanú hru, remizovali sme ho 5:5, celkovo sme prehrali 6:10. Myslím, že s výsledkom  môžeme byť spokojní, nakoľko Znojmo je majstrom ČR a v jeho družstve nastúpili aj hráči so skúsenosťami z dorasteneckej ligy.
   Naše B  družstvo  odohralo so znojemským B-čkom  veľmi vyrovnaný zápas. Napriek tomu, že sme v 2. polčase viedli už  5:3, súper dokázal otočiť skóre vo svoj prospech na  5:6.
Prehra by nás odsunula z boja o 3. miesto, tak sme boli radi, keď sme pred koncom dokázali aspoň vyrovnať. V tomto zápase sa nám herne vôbec nedarilo a robili sme veľa chýb hlavne v útoku.
   Tešili sme sa na zápasy  s holandskými družstvami. Poprvýkrát  sme hrali proti hráčom z krajiny majstrov sveta.  A družstvá svoje zápasy s B-čkami hravo vyhrali. Naše A –čko  sa stretlo s holandským A družstvom v semifinále, kde sa malo rozhodnúť, kto bude hrať vo finále. Začiatok zápasu mal dosť vyrovnaný priebeh, ale v 2. polčase  dokázal súper využiť naše chyby a skórovať. Jeho hráči  boli lepší v individuálnej hre a v streľbe, je vidieť, že sa korfbalu venujú už  niekoľko rokov. Zaujímavým mohol byť zápas medzi B družstvami, ale tieto družstvá v turnaji na seba nenatrafili.
    Družstvá Prievidze A a B sa stretli v zápase o 3. miesto, ktorý sa skončil víťazstvom A-čka.
V B-čku  dostali príležitosť  zahrať si aj   chlapci, ktorí hrajú korfbal len 2 mesiace, dokonca mali aj príležitosť skórovať. Chýbala im však presná muška.
    Turnaj sa skončil víťazstvom domáceho družstva Znojma A.

 

Zápasy     Konečný stav Strelci
1. zápas Prievidza-A Znojmo-A 6: 10 Košarišťan   3, Čičmancová, Petiašová, Hlaváč  1
2. zápas Prievidza-A Harderwijk-B 8: 1 Košarišťan  3, Menčíková, Čičmancová   2,  Mojžišová 1
1. zápas Prievidza-B Znojmo-B 6: 6 Hrubina  2, Krajčík, Bušíková, Schniererová, Kyseľ 1
2. zápas Prievidza-B Harderwijk-A 1:15 Krajčík  1
semifinále Prievidza-A Harderwijk-A 6: 13 Mojžišová,  Čičmancová, Košarišťan  2
semifinále Prievidza-B Znojmo-A 0: 15  
o 3 miesto Prievidza-A Prievidza-B 16: 0 Petkovski  5, Mojžišová  3, Košarišťan , Šuhajdová  2,  Hlaváč, Petiašová , Menčíková , Čičmancová 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konečné poradie  
1 Znojmo A
2 Harderwijk  A
3 Prievidza A
4 Prievidza B
5 Znojmo B
6 Harderwijk  B

 

—————

Späť